Saturday, 23 June 2012

Lawak : Air Liur

 


yabedabedo0o!!!
^U^
[!!!]
bagi sesiapa yang tidak mengenali  
>>Geng Segar Follower<<
 kelik cepatttttttt!!!!
HaHa
jangan nak tanyer banyak la...kelik-krlik aje
pergi kenal-kenal dengan mereka manelah tahu nanti korang pun boleh join venture sekali 
tak merugikan sebab pengasasnye  Mama arina 
sangat pemurah dan baik hati
paling latest dye telah memberi SUPRISE buat ahli-ahlinyer
Banner gratis kau!
korang xd kan???
HeHe
yehaaaaaaaaa! yippiiiiiiiiiiiiiii!
best sangat-sangat sebab aku xd  banner lagi
HaHa 
ok...ok...ok
cukup dah aku berleter..hehe
 
 
 
Air Liur
 
Pada satu hari yang hening....Samad budak laki y berumur 4tahun sedang lepak dekat beranda rumah bersama ibunya yang sedang memangku adiknya yang baru berumur 1tahun 3bulan 14hari...tiba-tiba samad bertanya pada ibunya:
Samad : ibu, nape air liur adik selalu meleleh jea??
Ibu : laaa mna ibu tau, samad tolong kesat rrrr
Samad : xmau rrr ibu...kotor bangat...eeee
IBu : yang kamu tanya sangat tuh nape???
Samad : alaaaa ibu, gitau laaaa nape air liur adik 2 selalu meleleh jea???
Ibu : issshhh....nk tau knapa???
Samad : nak2....(sambil melompat2 katak)
Ibu : sebab adik kamu TAK PANDAI MELUDAH LAGI.....
Samad :..............????????


Nota kaki cagu : apakah yang samad fikir ye? hihi
 


Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

22 comments:

Arina Shamsul said...

wah dia promot kaw2 punyer..hahaha.thanks lalink :)

haha..betul juga kan?saya pun tadi sambil membaca sambil berfikir kenapa..rupanya itu..hahaha.

9n0L4 said...

hihi. betul la tu agknye ehhhh. tak reti nak telan pun ye jugak kot. ;)

~Sweet Honesty~ said...

yabedabeduuuu.. kasi promot lgi itu gsf yeaa..

mana tau dpt brg gratis lgi boss.. hehehhe

Ejam said...

hurmmm...last2 samad pun tido air liur terkeluar.. ehehe... :D

Si Matatajam said...

Betoi gak jwpn maknya tu..he he.. Kl dah pandai meludah mesti la tak meleleh kan...

Misya Mialen said...

Eh betul jg tu.hahhhammg logik jwpn.haaaha.tq promote gsf.;)

Cik Aini Lavender's said...

haha..ingt ibu si samad tu nk jwb dia kempunan nk mkn apa2 ms dia pregnat,skali daaaa...

Chic Na said...

kikiki.. bagus jugak idea mak dia tu. nak tau sangat kan.

promot jgn tak promot. :)

O CIKTEDDY said...

er..samad pkir ape?huhu

Deqla manjew said...

haha... betul la tu kot..x pndai meludah lagi..baik meleleh air liur tu dari pndai meludah...kan?

Wanieys said...

hihihi..betul gak kan...anak wani dulu pun meleleh jer air liur hakhak

Cik Nur said...

hahahaha..sempoi je jawapan ibunye..nur pun xpernah tpikir jawapan mcm tu..!

Yumida said...

haha...blh plak jwpn ibunya camtu kannn...pening dah si samad mikir jwpn

Noraim said...

rajin nya join segmen ni!

moga dpt banner tu. hikhik.

ps. salam perkenaln. tq follow blog sy :)

Cinta Misteri said...

hahahaha....mama mmg GojezZ SuperbB FabulouS..doodle dia awesome..

Masha...jgn ajar kanak2 meludah (heheheh) kuling~

cendol said...

hehe wow Cendol pn eksited la mama punyer offer banner gratis tu !! haha

Cendol pn terpikir pikir knape air liur dia meleleh ..haha ape yg samad pikir?

Miss BaNu said...

hehehe GSF mmg best..hehe betul gak tuh..

izan mama mia said...

hah..mama arina offer bt banner?..br tau nie...hehhe..

Dieyna said...

hehe prmot jgn tak promot..

Samad : blurrrrrrr

dyabunga said...

budak kecik reti ke telan air liur?hahaha

lelamaisara said...

promot jgn tak promot..hehehe..

Yana Libra said...

haaa?? blur tetiba..huhu~