Tuesday, 5 June 2012

^^ehh..xsusah pun la^^

 


hweiiiiii
U_U
what's up!!!

alahai..makan hari jugak tak ada Entry baru ni sampai tak tahu nak mereka ayat..kiki
kalau ayat tunggang langgang harap maaf ye..
HeHe
kebelakangan ni agak celaru la..
kerja pulak macam2 dah jadi..
HuHu

dengan hati yang celaru dan penat pergi jugakla ke pasaraya Econsave nak mencari barang 
 tapi, sakit bebenor hati ni dengan perangai menyampah sesetengah pekerja kat sana.
HUH!
kita ni bertanya tak reti pulak dye nak SENYUM dan jawab dengan ikhlas
bukannyer susah mana pun.
kalau ada mark untuk costumer service memg aku bagi telur ayam tembelang je..
HaHa
akhirnya, aku pun blah je dan meniggalkan termos yang aku nak beli tu
kononnya nak beli untuk anak saudara tapi xpela kedai lain pun ada jual
HaHa lagi 
kannn.....aku dah ketawa jahat ni..
yealah bukannya apa..kita dah dibayar untuk bekerja,maka buat jela kerja baik2 kan.
"costumer always right"
HaHa 
 
 


 
 
Nota kaki cagu : bak kata lagu si Datuk M.Daud Kilau "senyumlah-senyumlah ah hai cek mek molek".

 
 

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

25 comments:

are_lin@yu said...

tau tak pa kdg2 gramkan dgn dorang yg xrti nk snyum or jwb ni..hmm

~Sweet Honesty~ said...

kalo kene ngn cik sweety, merasa lah jelingan mauttt ne haa.. ntah2 pengsan kejap kt kaunter tuh.. hohoho

ieedaz @ mama_isha said...

betul tu masha..mama isha pun slalu gak face situasi camni...terus kite ilang mood nk beli..kdg2 tu ade gak sales assist. ni duk ikut je mane kite pegi smpi kite naik rimas..betul x? hehe

Yumida said...

tu la kan...kita beriya2 nak tahu psl produk, kena pulak ngn seller yg bt don't know..geram jgk kan...sabar je la..jom kita pg ke kedai lain :)

Wanieys said...

selalu gak kena camtuh...payah sgt ker nk senyum..huh!!!
emo ni hahha

Nazayiena said...

Memang geram bila jumpa pekerja yg camni,macam layan x layan je....

lelamaisara said...

alahai...cian cik Masha...celaru ea kerja sesorang ...hehehe

masha lepas ni ko jgn g econsave lagi...heee..boikot..heeee

Cik Nur said...

ni lah masalah pkerja di pasar raya ni, jgn kata senyum, tgk kita pun xmahu, kadang2 tu memang sakit hati..! geram je rasa...!

Deqla manjew said...

jgn la mrh dear..dorang tu urat senyum dah putus itu pasal la takleh senyum....hihii

Masz Sidek said...

selalu kena macam tu... buat sakit ati jer... ;(

Chic Na said...

mmg sakit hati kan jumpa org mcm tu. rs nak report kat manager diorg je. hekhek.. apa salahnya senyum. bukan kena bayar ponnn. :)

hafiziqin said...

ooooohhhh.
mesti dalam mulut ada emas tuu.
that's why susah nak senyum.

Ayuni said...

betul, sakit hati ngan org camtu, klau sye mls dh nk gi situ....

Aine Ainun said...

bukan susah nak senyum kan....
senyum je, x kena bayarpon..

biar la, cepat tua nanti =))

LYAfrina said...

smua customer lri la kalo x pndai jaga hati pelanggan

Yana Libra said...

setuju..customer is always right..bos saya pernah pesan:

Rule No. 1.cutomer is always right.

if rule no. 1 tak leh guna, guna rule no. 2 ni pulak;

Rule No. 2.refer to rule no. 1

huhu~~

Si Matatajam said...

Kalau M kena ngan orang yang tak reti senyum ni... M sound ja depan2. M suruh senyum teruih... Kalau wat tak tau gak, tu la last time M p situ... Ha ha puas ati...

N.Aima K said...

betol tu saya pernah jg tegur salesgirl sebab muka masam..dia ckp dia letih smbl becerita pnjg..saya jawab "semua kerja pun letih, pelanggan pun bukannya tidak kerja. kamu di byr buat kerja ni, kalu kamu x buat kerja ni kamu buat apa?" hu hu hu

Nyue said...

nyue pon suka if berhadapan dgn situais yg cm tuu...angin satu badan taw

izan mama mia said...

sbb dia bkn cik mek yg molek...sbb tu mahal senyum...

Cik Aini Lavender's said...

mmg la kan..bleh bikin panas hati je..kdg2 tu rs nk jeling2 je kan :)

Karukord Jagau's said...

Dia bukan x nk senyum....tp dia malu sbb lupa gosok gigi hehehee

Miss BaNu said...

aah mmg geram..bila jumpa org yg x reti senyum..kan..nak jual barang kenalah ramah sbb kita yg nak membelinya..kan..

Misya Mialen said...

saya, klu pekerja mcm tu, sy suka tanya, kenapa layan customer mcm tu.hahahah

9n0L4 said...

agaknye die dtg bulan kot? hihi.