Tuesday, 31 July 2012

Segmen: Kenangan Ramadhanku…

 



[segmen%255B3%255D.png]

ohhhh...kian jauh,kian hilang...lalalalalala
haus pulak nak nyanyi2 bulan puasa ni.
HaHa
eish! kurang pahala puasa tau cakap cenggini.
tak patot..tak patot
tarik balikla.
berdesuppppppppp!

Masha join segmen dari kak dieyna tanda sokongan Masha pada beliau ye :)
HiHi
nak join sekali kelik pada banner kat atas nuh!


Kenangan Ramadhan Masha
 
jangan tukar channel eh kalau cerita ni boring!
HaHa (boleh gitu?)
 
cerita ni mase aku sekolah kat asrama dulu.
rasenyer ramai dah tahu tahap kenakalan aku terutamanya keluarga GSF kan,
 
mase tu aku bersama beberapa orang rakan lain yang nakal duduk kat asrama bejimba-jimba 
lah pasal mase tu student lain terutamanya ketua aspuri takde..HaHa

nak dijadikan cerita ayah member aku ni tokan jual mercun!
semua jadah mercun dye bawak ke asrama.
mercun gasing,mercun pop dan segala mak lah mercun temasuk mercun tepek pun ada.

setiap malam kitaorag sakan berjoli dengan main bercun yang nak bagai sampai ke malam dah hampir berlebam malah bersembam pun ada.
HaHa

nak bagitau kat korang ni..main mercun tu memg best woooOO sebab tu walaupun dah 
banyak ikhtibar tetap ada gak org main kan....hihi

bermula kisah~~~~
malam ketiga kitaorag main mercun dan stok pun mula dah nak habis dan aku pun mula la
 menghulurkan sumbu mercun dan sumbu lilin bersama-sama
dannnnnnnn
kapowwwwwwwwwww!!!!!
aku pergi baling mercun ke dalam asrama dan kena bantal busuk aku sendiri...
oh,tidakkkkkkk
bantal busuk aku!

terbakar hangus  rentunglah bantal busuk aku!
tak guna punya mercun!
HaHa
(walhal salah sendiri yang tak pandai main)
stop sudah aku tak nak main lagi weiiiiii
 HaHa
 
 eh..nak tahu tak kenapa aku dan kawan2 aku balik asrama? 
sebab kitaorang ada periksa sekolah agama! haha
periksa ke mana buku ke mana bantal busuk hangus!
haha..padan muka aku!
tapi apepun exam aku tak mengecewakan sangat. dapat lagi pangkat satu 
cuma gred ada turun sikit la..haha


p/s : mujur kena bantal...kalau kena tangan????? takdelah aku jadi cik misi harini.hehe

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

32 comments:

Deq's Qienz said...

Itula sebabnya kerajaan haramkan mercun..hehew slmat bsegmen sis

Deqla manjew said...

hukhukhuk.. menanges deqla baca kisah masha ni...kesian betol kat bantal tuuu... tak psl2 jadi mangsa tuannya sendiri...ish..ish.. habis riwayat si bantal busuk...

kayyana said...

hihihihi... kenangan bantal busuk terbakar la ni yerk... hehe.. kalau kt rumah tu mau kene rotan sedas dua ngn mak kalau main mercun sampai terbakar bantal kan.. =)

~Sweet Honesty~ said...

hahaha..ko mendajal sgt la masya lodeh..aku sian kt bantal busyuk tu jek..hohoho

Chic Na said...

kompem bantal tu busuk sgt sbb tu kena bakor ngan mercun. hahaha.. okla tu dah serik kan. kalau tak serik jugak tak tau lah. ;)

LYAfrina said...

hehe... dh terkena bantal busyukkk sendiri.. lya takot main mercun

Cendol said...

hahaha kan dah kena bantal busuk.hehehee adoiii yaii bahaye ni misi ni main letup2!!nakal nye

Wanieys said...

nakal yer ko masha...habis bantal busuk tebako hahahaha

Cik Aini said...

haha
ni mesti kes x bleh tdo kalo xde bantal busuk nih.hahaha
tu lah g baling dlm asrama tu nape kan dh kena bantal busuk =)

Nadia Elena said...

eee kantoi ada bantal busuk.. =P

ieedaz @ mama_isha said...

Oooo main mercun yer, tangkap nanti! :-) ehehe
Slmt bersegmen masha...

Cik Nur said...

hihihihih...bantal xbau busuk dah..tapi bau hangin sbb kena mercun..hihihi..

NAL said...

NAL sendiri pernah letupkan mercun kat tangan. Tak sempat nak campak mercun tu, tiba2 meletup. haha

Yumida said...

ganaznye masha..nasib baik kena bantal busuk...

lelamaisara said...

bantal busuk dah jadi bantal hangit...sudah.....

Nyue said...

wahhhh...kenangan terindah tuu..cnfrm kena marah dgn warden kan..ehehhee

gudluck k :)

are_lin@yu said...

sampai terbakar tu yg tak leh tahan tu..heheehe..slaam 12 ramadhan dear ;-)

dyabunga said...

tu lah lain kali jgn main mercun.kan bantal busuk dah hangus terbakar..hahhaha

Cinta Misteri said...

Msti exam darjah khas...ehhh...

Tandanya, itulh satu2nya cara yg tlh dtkdirkn utk masha jauh dr bntl bucuk yg actualy org lain mnjauhinya sjk masuk drjh 1. So salah sndri tkleh kata apa laaa kann

Salam 12 ramadhan

ShimaSalleh said...

hihihi hilang sudah mau mucuk macam bantal busuk tuh.. bau hangit je & mesti kejung kan bantal tuh hahahaha..
Opp nak tnya masha misi kat mana nih?

Cendol said...

nk komen lagiii.. pdn muke cik misiiii bantal busuk dia terbakar!!hehehehe

shedameor said...

salah sendiri, tak boleh nak marah la kan. cuba kalau kawan yang buat, kompem dah bunuh kawan tu kan ? hehe

Masya said...

good luck .. hadoilah sekarang x sempat nak join segmen atau ga banyak kerja huhuhuhuhuhu

Si Matatajam said...

Ha ha main lagi mercun kan dah kena barang 'berharga' tu...

Dieyna said...

haha kan dah ilang bntl bushuk dah.. mainlh mercun lg hehe

wan nurul hezrina said...

bleh plak seludup mercun sib tak kena tangkap..bantal busuk dah jadik bantal hangussss..ahahaha

Kesuma Angsana said...

mmng bayk kenangan & citer2 ttg mercun & bunga api ni

aReLaN said...

selamat bersegmen.lama tak main mercun.hehehe

Karukord Jagau's said...

Isk....isk..isk...x elok men mercun....membahayakan kesihatan tu.....isk...isk...isk... (Sambil geleng2 kepala) :D

~didiey~ said...

ish ish!bahaya tu....nasib xkene tangan...

good luck tau:)
didiey pown join gak..

nurul barakah said...

bantal busuk sudah hangus...beli yang baru tak ??

salam kenal ye...

http://nbarakah.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html

Dayana Bahar said...

datang semula nak mengira komen ni.... :)