Sunday, 22 July 2012

Genting Pulau Tioman 2012




alooo..alooo..alooo
cekedaut beb
[!!!]
0_o
baru 2 hari puasa bazar telah membanjiri pekan ku
HaHa
semalam punyelah meround nak carik air soya panas tapi harapanku hancussssssss
udah ler tak payah nak buat muka seposen,dah berbuka kan?

Jom kita pekena gambar dari tioman sempena trip Free Masha sebelum puasa kemarin ok.
HeHe..jgn ler mare!!!
malas nak cerita panjang lebar pasal lepas berbuka ni masing-masing melayan perut yang kepenuhan
HaHa



 
             ahaaaa...ni gambar kampung genting Pulau Tioman versi Masha..hihi          






sambil bershopping chocolate!
 di kampung tekek.


pulau kecik ni...
tak ingat lah pulak ape name dye
yang penting snorkelling kat area ni
hehe


oh, tidak!!!
aku yang comel telah dikerumuni oleh ikan..haha
jangan takut! ia tak makan kita tapi meggigit kita..
agaknyer aku ada rasa macam roti kot..haha

ni je gambar yang agak cantik sikit yang sempat di ambil sebab mase ni tengah menyelamatkan
 lelamaisara dari di gigit ikan...haha...kesiannnnnnn


ohh..ni Mr john
merangkap staf kitaorang yang jaga chalet kat sini.
kacau dye tengah lap barang..haha

dah nak balik daaaaa!

ada macam bawang merah tak?
aku nak kawen dengan anak raja..lalalala
haha
okehla,enjoy the picture eh.
dan selamat menjalani ibadah puasa
^_^


Nota kaki cagu : dah kenyang berat betul nak solat...memg nak kena cobit ni....hihi

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

30 comments:

~Sweet Honesty~ said...

wehh..hape gedix ne pakai bju sameee nee?? tak aci tak aciiiii...

Chic Na said...

syoknye kome bercuti eh. free lak tu. jeles lah. :)

lagu ape tu masha? nasyid eh?

izan mama mia said...

cantik pulau tioman

Cendol said...

cantik eh tempat nyeee..
weehehehe bawang merahhhh

NAL said...

best la snorkelling...

gambar last tu cm bwg putih je..hehe

Cik Aini said...

eh2..
bj korang sama lah..wink.wink =p

pic last tu comel lah kat ats buaian ms tgh berangan nk kawin ngan ank raja tu.hehehe

N.Aima K said...

cntknya ikan!!

Cik Penguin_Solehah said...

wah,syoknya=).. Btw,gi kedai coklat tu,ada beli untuk kita sekali tak?haha =p

Wawasanku said...

salam ramadlon...
selamat menjalankan ibadah puasa bulan ramadlon
mohon ma'af lahir batin
dari indonesia

penyuluh perikanan said...

Pemandangan nan elok rupawan
selamat berpuasa

Misya Mialen said...

Nak jg ikut menyelam.best je nmpk masha n kwn2.;)

Arina Shamsul said...

Hamboiiiiiii...kemain korang ye..siap baju sama lagi..hurgh..suka lettew bagi kami jealous ye..hahahaha.

Nyue said...

best kot cuti free sambil bleh plak snorkeling..eheheh...

Masha, sory nyue jarang2 terjah sini coz bz..selamat menjalani ibadat puasa taw :)

Boni Kacak said...

best gila ..teringinnya saya nak ke sana.. tapi masih tak berkesempatan lagi...

are_lin@yu said...

wahh beznya ayu tak pernah gi lagi pulau tioman ;-)

Deqla manjew said...

amboiii syoknyeee... tudung pun terbang sudah yer dek ikan2 tu..hahaha....selmt berpuasa masha...

Cik Nur said...

syoknyaaaa..!
cantikkan pulau tioman tu..rasa teringin lak nak pi..!

lelamaisara said...

wei2 wei..bile aku kena gigit ikan ni..hehehee..
nak g lagi tak masha???

wan nurul hezrina said...

ambboiii berjalan sakan noo.hepi sungguh nampak

dyabunga said...

jeles nya..coklat tuk dya xde kew

Edy Fee said...

perghh bestnye..my dream nak g sana..men ngan ikan2..perghh syiok

Papa Mifz said...

PM bulan 2 hari tuh pun pergi Tioman gak...duduk kat Kg Genting gak..lupa lak nama resort nyer...insyallah akan ke sano lg sebab best...:)

Yumida said...

cantik la resort sana masha..pulau kecik tu nampak cantik cam batu belah batu bertangkup...pic kat buaian tu mengancam..jap nak pi kol anak raja kasi dgr masha nyanyi..hakhak..hujan pun turun dgn lebatnya disertai guruh berdentum

aReLaN said...

best tu.tak pernah jejak kaki ke tioman.waaaaaa...tak ajak pon

mirajiwa said...

singgah sini.. besstkan pergi pualau perhentian.. :)

jaakechik said...

wahh best nya tioman. jaa blom penah ke sini... bila la nak gi nie?

Miss BaNu said...

waaa bestnyerrr siap dpt jumpa ikan2 tuh semua haha nasib ikan2 tuh x ikut balik gak haha..

9n0L4 said...

paling tak menahan, bergmbor dgn lela. huhu. bikin jeles la tu. huhu.

Wanieys said...

amboi ko masha dgn kak lela berjimba2 sakan noh hahaaaa...jeles dowh hikhikhik

ShimaSalleh said...

Masha ni kecik comel aje orgnya... Cantik gambar!