Tuesday, 3 July 2012

Hoh..hampeh atau tidak???



HaHa
kire dah tibe mase la nak cecite kisah yang xberapa baik sepanjang seminar tu ye
^_^
[!!!]
sebelum tu nak nyanyi ckit,
lalalalalla~
lalalala~lalalala
 ok dah!
HaHa

camni citenyer :::
malam tu lepas cheak in kononyer nak rehat dalam bilik la kan, akan tetapi bukak-bukak pintu bilik dah ada orang dahhhhhh...huhu
terpaksa la turun balik settle gan admin and dapat ler bilik yang VavavOom tu
tu pun pukul 12.30am baru settle!
perut ku laparrrrr
 HoH..hampeh atau tidak???
belum cukup hampeh lagi.

keesokanyer lepas lunch yang meggiurkan dan dinner yang melazatkan tu sampai aku makan dan lupa jiran tetangga yang lain sebab yang lain pun lupa aku jugak..haha
makan..makan..makan..makan lagi
aummmmm!
tak pasal-pasal malam tu Masha dan mate minah india tu cirit birit yang serius  sekali
ingatkan kitaorg je,rupanya ramai peserta seminar yang lain pun mengalami perkara yang sama
HOH..hampeh atau tidak???

pastu,malam ahad lepas dinner tu pergilah berjalan ke kota Kuantan,teluk chempedak
tetibe aircond kereta En Abe My dear lak wat hal
si En Abe tu kalau pasal kereta memang dengan segera jugak dye nak repair.
Ahad pagi tu jugak dye pegi kedai dan kena RM380
HOH..hampeh atau tidak???

ada lagi!!!
lepas balik dari jenjalan malam tu,alarm kereta En Abe buat hal pulak
kehabisan bateri..HuHu
Sedih tengok En Abe Masha malam tu
xleh nak tengok muka sedih dye tu
HOH..hampeh atau tidak???

ahad tu kitaorang pun balik ke johor dengan keadan yang masih sisa-sisa cirit birit
haha
kesian tak???
berhenti kat petronas dannnnnnnnn
En Abe perasan tayar keretanya nak pecah!!!!
OMG
terpaksalah teruskan perjalanan dengan kelajuan 60km/jm
sabar ye wak :(((


sudah jatuh ditimpa tangga,
lepas tu tercium taik ayam pula
 hihi

buat si En Abe,besar sungguh ujian untuk dye hari tu...pasti ada hikmah disebalik yang berlaku tu...tentunya ujian tu untuk menguji kesabaranya,mujur dye seorag yang penyabar ok!  takdelah dye nak mengamuk atau marah tak tentu pasal. alhamdulillah~



Nota kaki cagu : akhrnyer masha isi je surat aduan pasal hotel tu...kiki...2.hari perut ni memulas-mulas kau! xsempai sampai....haha

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

37 comments:

nasir hamzah said...

Alahai masha, bertimpa2 masalah yer.. takpe masha, tu ujian namanya.. apapun syukurlah semuanya selamat..

masha, eheh sori ya, nasir memang ada satu lagi blog tapi blog tu nasir privet.. laa rupanya nasir ter open blog tu.. ahaha.. nasib mahsa bagitau kalau tak..ekekek.. thanks masha..

Chic Na said...

hotel vavavooom tp makanan hampeh. eh korang ni g seminar ke holiday ni sakan je berjalan. kesian En Abe masha.

*kalau tgh drive tetiba ada kilat mmg terangkat jgk eh kaki. hahaha..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

sangat haru....dah le skit pwot erk...sian...sian...dugaaaaannn...:)

Wanieys said...

banyak nau halangan dan dugaan...sabo jer lah mmg hampeh pun kan masha hihi

Cik Aini Lavender's said...

haishh,
mmg hampeh nih...
xpe2 ni suma dugaan kan masha,nasib la cik abe penyabar kan =p

Misya Mialen said...

Alalala.siannya.mmg brtimpa timpa ujian.alhamdulillah awak mmg penyabar orgnya.sy plg x.sula.cirit.birit.sakit.tau.x thn.hihi

Boni JLL3 said...

hehehehe.. memang banyak dugaan awk dengan dia kan? macam2 jadi..eehehe.. sabar. sabar tu separuh daripada iman..

NAL said...

macam-macam dugaan kan? sentiasa tabah n think positif ok..
jadikanlah suatu memori..nanti tua2 boleh kenang semula :)

Yana Libra said...

macam manalah hotel mewah camtu leh bagi makanan yang tak elok ye...leh kena saman ni..huhu~

sabar je la en abe masha ~~ :)

are_lin@yu said...

huhu sabar ya..dugaan datang untuk menguatkan kita..hehe

syafiqakarim said...

hihi
tiap apa jadi mesti ada hikmah ^^

Kesuma Angsana said...

cabaran dn dugaan mematangkan kita kan!

Masya said...

sabo jerlah... macam² hal jadi ... cian dia....

IntaNBerliaN said...

adoi laaa... siannya, bertimpa2 masalah..... dugaan tol kan...

Deqla manjew said...

hotel ngan dorang2 skali yg hampeh!! anggap jew la tu sume dugaan...nk wat camne dah jadi, sabo je laaa...kesian masha kan.. tercium taik ayam pulak..naseb bukan taik kucing..lagi busuk...hikhik

Nyue said...

ahahahha...sabar je la....perkara dh nak terjadi...eheheheh.....btw, lama2 cnfrm ingat kenangan itu sebagai kenangan yg manis..ehehee

Deq's Qienz said...

alahai.. cian dia berangkai² pulak malang nyerr..sabo jelahh

9n0L4 said...

seksa oooo cirit birit. huhu.

lelamaisara said...

alahai...cian nye....sabar ye...
ha ni mesti salah pasang niat ni...mentang2 g seminar dgn cik abang....ambik kesempatan g dating sekali latu....

p cepat tolong bagi cik abang tu senyum...:P

Masz Sidek said...

alaihai sudah jatuh ditimpa tangga, lepas tu terkena taik ayam pula...
pinjam peribahasa masha jap...

memang hampeh... dugaan2...

Michelle Hopell said...

hempeh sungguh .. hihi.
mcm2 dugaan,sabar aje .. :D
nasib bek ada En,Abe haha

ieedaz @ mama_isha said...

banyak mkn smpi sakit perut ni..hehe

Cik Nur said...

hallamak..! mmg hamperh lah masha..!
hotel kemain cantik..!tapi mknan boleh bikin org tak sempat ke tandas..!

grrr..mmg hampeh la..

~Sweet Honesty~ said...

mmg hampeh ko masya londeh..tpi xpa..mana tau pasni cpt pula nk kawen kann..hihihihihi

|shuhadaothman|TM said...

mesti perit kan cirit birit ni. cepat sembuh masha.

alahai, ujian betul. sabar2 ^^

Yumida said...

sabar k...dugaan tu..
tahu x masha sy tersalah sent komen..pg kat kotak komen mama mia...hadoiiii...malunya..nnti masha check k..ni linknya...

http://miaduniaku.blogspot.com/2012/07/entry-rasmi-template-baru.html

Papa Mifz said...

ramai yg kene cirit birit yer...ish mesti penyediaan makanan tak bersih tuh...

ejulz said...

agak hampeh jugak laa.. hehehe

izan mama mia said...

cian dio

wan nurul hezrina said...

eeei bleh saman itu hotel bikin org cirit..kesian dengar..dugaan dugaan..

nn lylyn said...

dulu bile cirit birit minum 100plus, teh o..

dyabunga said...

mmg hampeh lah..huhuhu..sabar je lah..

Si Matatajam said...

M harap ada hikmah di sebalik dugaan tu..

N.Aima K said...

ish ish ish

Miss BaNu said...

dugaan yg bertimpa-timpa..menguji kesabaran..

cendol said...

eh melampau nye hotel tu bg org mkn kotor2..patutnye terus je pegi komplain kat chef dia..haha
mmg hampeh2 belake..bnyk betul dugaan kereta tu haha..naseb baik kereta tu sabar walaupun dia sakit..hehe

lelamaisara said...

Happy besday cik misi..muaahhhh...:)