Saturday, 21 July 2012

Sabar

 



Allah berfirman yang bermaksud:
“Dan sesungguhnya Kami akan memberi balasan kepada orang yang sabar dengan pahala yang lebih baik dari apa yang telah mereka kerjakan.” (Surah al-Nahl, ayat 96)

Firman-Nya lagi yang bermaksud:
“Sesungguhnya hanya orang yang bersabarlah yang disempurnakan pahala mereka tanpa batas.” (Surah al-Zumar, ayat 10)

Dalam konteks ini, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:
“Sabar itu separuh iman.” (Hadis Riwayat Abu Na’im daripada Ibn Mas’ud)

Sabda Baginda SAW lagi yang bermaksud:
“Dalam kesabaran terhadap perkara yang tidak disukai itu banyak kebaikannya.” (Hadis Riwayat al-Tirmizi daripada Ibn Abbas)



Masha dah balik bercuti,
yehaaa!!!!!
^_^
best yoeh,nanti la i story mory
oh ye! aku sedang bersabar ni kalau nak tahu
sebab tu nak kongsi entry sebegini
HeHe
lebih-lebih lagi di bulan penuh berkat ni
aku akan
SABARRRRRRR


Nota kaki cagu : ohhhh...banyak kunjungan dari u'alls semasa aku cuti...hiipppi ^_^...belum sempat nak balas lagi yoeh!!!   malam ni insya'allah aku akan datang selongkar,selubung,se se se dan segala2nya...tengs U'alls :)))
 

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

25 comments:

Misya Mialen said...

Sbr tu indah ik.yeah slmt bercuti.mst seronok.;)

Misya Mialen said...

Sbr tu kan indah dik. Yeah slmt bercuti ya.;). Msti seronok.;)

Chic Na said...

selamat berpuasa masha. seronok eh bercuti. citer cepat. :)

lelamaisara said...

Sabar ye masha...yg penting kita enjoy...:)

Cinta Misteri said...

dah balik yoooOOo.... ada ole2 tak? Tu Cute Mama nak bagi ole-ole jugak. Cepatttttttttt lumba ngan Fariza

Nur Emilya said...

huhu bulan puasa melatih kesabaran :)

~Sweet Honesty~ said...

iyee..kene sabar ne.. masya londeh xdop ole2 tuk maya karan ke?? muahahahha

Yumida said...

sabar n sabar...juga cuba menahan sabar..agar tergolongan di kalangan org yg penyabar..hehe..kasi masha pening sikit..sabar ye masha..salam ramadhan

Cik Nur said...

masha nanti jgn lupa tepek pic kat pulau tioman byk2..nak tgkk..!

nur xpernah g pulau tu.. sbb gu teringin nak tgkkkk..!

Ayuni said...

yes...waiting....

NAL said...

sabar2..

dyabunga said...

tgh sabar lh ni..hihih

Cendol said...

hahaha
sabo ye sabo
slmt berbuke ye cik misi!!

Ixbarr Abdullah said...

birthday kita hampir sama ..thn lain jer....hehe..komen lari tajuk skit...

LYAfrina said...

amin..moga kt diberikan kesabaran y tinggi utk mghadapi sgalanya...

bln ramadhan ni..kt org..segala perilaku kt adalah dr diri kt y sbnar.tnpa pengaruh syaitan..

9n0L4 said...

mane ole ole nyeeeee. hehe.

ieda said...

memang dlm hidup kena banyak bersabar ..

salam kenal dan salam ramadhan al mubarak dik ;)

Arina Shamsul said...

sabarrrrrrrrr..:)

selamat kembali dear :)

salam ramadhan dan selamat menunaikan ibadah puasa :)

|shuhadaothman|TM said...

sabar sabar sabar..

selamat berpuasa masha :)

Cik Aini said...

sabar ye cik Misha..
kitaorg pun sabar ni mnunggu apa yg di stori mori tu.heehehe :)

Edy Fee said...

aku sembur je kalau my future murid tanye cmni.heheh

salam ramhdan/heheh
jemput promote or join my 1st contest
http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

Si Matatajam said...

Salam Ramadhan...Sememangnya sabar tu separuh dari iman...

Dieyna said...

sabarlh yer... hhee

wan nurul hezrina said...

selamat berpuasa masya=)

Wanieys said...

sabar bebanyak yer masha....selamat berpuasa :)