Saturday, 1 September 2012

keberkatan lebih besar nilainya





bagi duit raya kat mak gan ayah u'alls tak?
ini bukan entry nak bangga diri atau lain2nye ye

kalau kita bagi 10 ringgit sekalipun parents kita tetap akan senyum.
nilainya memg kecil tapi keberkatannya tersangatlah besar.
dan yang penting keikhlasan tu mesti nak ada.

alhamdulillah masha dah 2 tahun kerja dapat bagi parents duit raya.
walaupun RM50 dan tahun ni lambat sikit bagi sebab tunggu gaji
HaHa
tapi,tengok mak ayah senyum tu dah rase macam puas lah sangat.
rasenyer tak berbaloi dengan ape yang dyeorng dah korbankan untuk besarkan Masha.

>bayar bil sekolah la
>pandai2 pinjam wet kawan la
>nak buku extra lagi
>sekolah dari 6 tahun sampai dah umur 22 tahun
>mintak baju kecik baju besar
>suar kecik,suar besar
>raya nak beg macam kawan sebelah
>kasut nak pallas jazz
>tudung rosalinda,tudung wahida,dll
>nak makan ayam percik,sup tulang,dll
 >fuhhh~ kalau nak senarai semua memg tak habis.

tapi berbaloikah dengan Note 50 yang Masha bagi sampai 
mereka menerimanya dengan senyuman tanpa sedikit kelat pun.
kadang2 rasa berdosa pernah menderhaka,malah melukakan hati mereka.

astagfirullahhalazim,
Mak,abah....u're my everything..nothing can change my love for both of U!



nota kaki cagu : peringatan untuk diri sendiri..kadang tanpa sengaja derhaka kat mak,abah...semalam sambil drive tetibe terimbas semua yang pernah mereka korbankan.....tengs mom,dad!

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

24 comments:

boni kacak said...

bagi orang tua kita, nilai wang tak penting bagi dorang.. yang penting kasih sayang dari seorang anak..

Mat Som said...

Masha Meisters? Betulkah? Saya menGoogle utk mencari blog sdri.
Sebab, dlm foto profil folower tu tiada link blog ni, kena edit profile kut?

Jika tersalah org mintak maaf. Selamat hari raya

|shuhadaothman|TM said...

pengorbanan mak ayah mmg byk kan. ni la msa kte nk hargai dorang sebaik mungkin. kasih syg tu penting :)

Cendol said...

ha cendol takde duit lagi..masih mngabiskan duit mak ayah je..haha
sebnyk mana kita bgi duit pn tak dpt nk bls jasa diorng,hehe kalo nk disenaraikan satu2 mmg tak habih la..duit tanggung kita sakit,duit belanja sekolah,hantar pegi belajar,duit beli cekelat,haha mcm2

Yana Libra said...

berkat tu lagi pentingkan~~ :)

kadang2 gaji kecik pun, bila selalu bagi parents duit, cukup je gaji rasa~~

Chic Na said...

kalau nak dikira memang tak terbalas la jasa diorang kat kita. terlalu besar. ;)

Cik Nur said...

kalau nak beri wang sejuta pun , belum tentu cukup dengan apa yang telah mereka korbankan...

N.Aima K said...

sweet je..lawa lah header baru!!

shedameor said...

alahai, tak sabarnya nak balasa jasa dorang. hmmmm

Crew Fathi said...

Wa lagi syok bagi duit raya kat budak2... Haha... Seronok bila tgk budak2 dapat duit raya... ^_^

Dayana Bahar said...

jasa ayah ibu tak ternilai.... hargai selagi ada dissisi... murah rezeki marsha nanti

Si Matatajam said...

Alhamdulillah..tiap2 tahun mmg tak lupa bagi duit raya kat my parents ngan my MIL..

Cik Aini said...

setuju dgn cik misi..
mmg smp bila2 x terbalas jasa mereka,selalu doa moga2 kita x tergolong dlm ank2 derhaka =)

psst!selamat hari merdeka masha :)

Deqla manjew said...

parents kite xkan pernah menghrpkan wang ringgit, cukuplah perhatian dan ksh syg kita pd mereka..rindu arwah ayah.. hukhuk :(

Miss BaNu said...

betul jasa mereka terlalu besar untuk kita..

izan mama mia said...

mama tak dapat bg duit raya sbb mama dh tak kerja...tapi mama bg benda lain...balik kg jenguk mereka pun...dah bt mereka happy dan masak untuk mereka....nak balas semua jasa mereka mmg tak terbalas..

Masz Sidek said...

betul tu mak ngan pak tak pernah berkira dgn anak... jadi kita kena hargai mereka... :D

dyabunga said...

dya bagi mama dya duit raya tpi mama dya bgi dya duit raya juga..haha

lelamaisara said...

Even tak raya pon saya tak lupe bg mak abah saya...tu pon rase tak terbayar dgan pengorbanan dan jasa mereka.....

Cinta Misteri said...

Alhamdulillah...nanti dh kawin pun kena ulur2 juga yea Masha. Berkat duit gaji. Tp jgn tunggu raya je tau..hehehe

are_lin@yu said...

okla tu...dorang sebenarnya taknak pun duit kita..epy kita dah ada hidup sendiri..hihi

wan nurul hezrina said...

nurul mmg peruntukkan duit kat mama n abah.duit bonus semua kasi dua org yang nurul sayang2.mama n abah n mak n pak mertua.semua dapat duit raya=)

biasanya mmg gajipun kasi tapi kat mama n abahjer=)mak n pak mertua hunnylah kasi,hehe..cuma time raya jer kasi lebih cket=)

wan nurul hezrina said...

nurul mmg peruntukkan duit kat mama n abah.duit bonus semua kasi dua org yang nurul sayang2.mama n abah n mak n pak mertua.semua dapat duit raya=)

biasanya mmg gajipun kasi tapi kat mama n abahjer=)mak n pak mertua hunnylah kasi,hehe..cuma time raya jer kasi lebih cket=)

Wanieys said...

alhamdulillah duit raya untuk mak n mak mertua xpernh dilupakan