Tuesday, 4 September 2012

perasaan memang rumit


huarghhhhhh.
-_____-
yeah! harini masuk lambat lagi macam semalam..kih3
boleh bayar hutang puas-puas
HeHe

isk! hati ni tak keruan la,risaula nak g KL tak lame lagi
bukan ler takutkan KL tu tapi takutkan keadaan kat sane.
bukan xpernah pergi sane malah dah pernah bermastautin 3 tahun lebih ok!
nak ambil masa sesuaikan diri kat tempat baru la...nak carik kawan baru lagi.
tempat pun tak tahu lagi nih.
adOOooiiiiii
HUKM kat area mane ek org2 KL...cercite cikit
haish!  lagi satu pasti kena buli senior Staff Nurse je nanti.
takutnyerr!!!!!!


tapi bukan itu yang membebankan sangat,ada lagi yang lebih membebankan
hurm...kenapa la perasaan tu rumit sangat ek?
kalau boleh Masha simpan dalam kotak boleh aku campak je ke Laut!
HaHa
tahun 2012 memg macam2 dugaan masha dari awal tahun sampai laa ni tak settle
kononyer berlagak nak settle sendiri tapi akhirnyer terkontang-kanting
dah la bertubi-tubi soalan dari mereka2 yang tak paham2 bahasa
kena pulak jawab dengan riak muka kelat ala-ala sengih kupang jantan
HoHoHo
[sakit kepala wO_o]

apepun senyum,ketawa je la pengubat yang Masha ada
senyum,ketawa sendiri pun jadikla
HaHaHaHaHa
gelak lagi...HaHa...gelak guling2
hurm -_-!
sedihnyer

sekian!


لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْساً إِلاَّ وُسْعَهَا لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ رَبَّنَا لاَ تُؤَاخِذْنَا إِن نَّسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلاَ تَحْمِلْ عَلَيْنَا إِصْراً كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلاَ تُحَمِّلْنَا مَا لاَ طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنتَ مَوْلاَنَا فَانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya." 
(Surah Al-Baqarah ayat 286) 


وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخَاشِعِينَ
"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; 
dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
(Surah Al-Baqarah ayat : 45) 






nota kaki cagu : wheee...malas pulak nak g keje....hehehehe

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

18 comments:

Deqla manjew said...

masha nnti pindah keje kat kl? tak yah cari kwn baru.. deqla kan ada...haha... hukm tu kat area cheras kot... hihihi...

Wanieys said...

masha jauh perjalanan luas pengalaman chewahhhh...gud luck kt tmpat br nanti :)

lelamaisara said...

wah..dah berubah wajah......

cepat masuk keje..aku dah keje dah...

Chic Na said...

jgnla macam tu. kuatkan semangat ok. Insha Allah boleh. HUKM kat cheras. cik na banyak kali g sana buat training kat lab. ;)

Si Matatajam said...

Camna yek kupang jantan sengih..M tak dapat nak bayangkan la ha ha....

Cik Nur said...

kalau boleh main campak2 kan best.. :)

apapun masha, kuatkanlah semgat anda.. :)

perasaan je tu..

are_lin@yu said...

ayu pun tak arif jalan kl..nk g hukm tukar kja sana lak ka cik misi..hehe

izan mama mia said...

hukm..mama tak pernah pergi..hkl ok lor..

Arina Shamsul said...

takpe masha ketawa je..ketawa je,

biar ringan sikit bebanan tu..hihi

LYAfrina said...

adakala tempat baru blh memberikan kt pengalaman baru.. insyallah..pasti boleh punya..y penting YAKIN!

Kesuma Angsana said...

dugaan lebih mematangkan kita kadang2!

duniafana said...

saya doakan yang terbaek kt sana ek :p

Yana Libra said...

sabarlah ye..moga semua baik2 aje~ :)

boni kacak said...

HUKM dekat area cheras.. dekat dengan bandar tasik permaisuri. cantik tempat tu. takpe. ramai kawan2 blogger ada kat sana..

wan nurul hezrina said...

HUKM kat cheras masya..ala nape tak kena kat sepital putrajaya=)bleh tumpang umah nurul..hehehe.senang jer nak kesana amik lrt terus

dyabunga said...

HUKM tu kat cheras..dh dekat dah ngn rumah dya.. nnti blh jogging sama2 kt tmn tasik permaisuri..haha

9n0L4 said...

jarang dgr nurse mude membebel. hehe.

ieedaz @ mama_isha said...

masha pindah kl yer...sabar yer dik..moga bleh sesuiakan diri nanti..:)