Monday, 6 August 2012

Bila misi sakit :(




Ehm.
[-_______-]
walaupun boleh di kate antibody cik misi ni memg 
Tip Top! 
lagi meletop!
 peh..ngetop!
vaccine pun  dah mcm2 dok cucuk (haha boleh percaya ke?)
 akan tetapi kalau dah nama Allah berkehendakan begitu memg tak boleh nak lari.
UJIAN

Firman Allah di dalam surah At-Taqaabun ayat 11 yang bermaksud :
Tidak ada kesusahan (atau bala bencana) yang menimpa (seseorang) melainkan dengan izin Allah; dan sesiapa yang beriman kepada Allah, Allah akan memimpin hatinya (untuk menerima apa yang telah berlaku itu dengan tenang dan sabar); dan (ingatlah), Allah Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu.

bersesuaian dengan hadis Rasulullah SAW yang bermaksud:
"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya"
 (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)


Makanya cik misi pun segeralah jumpa Dr panel.
dapatlah kata-kata counsel sebijik dua.(hambik kau)
HaHa
tak suka makan hobat..hoho..tapi nak baik kena makan jugak noh.
syukurlah setakat ni tak bahaya lagi.
syukur jugak tak payah nak Operation.
syukur jugak ia bukan cyst,fibroid,prolapse,dsb.
ohhhh!!! memg kerisauan melanda diri
sakit ape???
biarlah rahsia~~~~lalalala


Nota kaki cagu : Buka hari ni buat Home made Apple Juice...slurrrrpy! hehe

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

36 comments:

~Sweet Honesty~ said...

mestilah sakit org pompuan kann.. msti ko datang bulan kann..hikhikkk

ShimaSalleh said...

cepat sembuh cik misi.. nanti nak rawat saya pulok ;p

ShimaSalleh said...

cepat sembuh cik misi.. nanti nak rawat saya pulok ;p

diera_nadiera ulalaaa~ said...

^_^ haaaa..rajin2 makan ubt yee..jgn degil..kang kene operate pulak..lagi seram tau ^_^

Si Matatajam said...

Kita ni manusia biasa..sakit tu biasa la..sekurang-kurangnya ia menjadi penghapus dosa untuk kita...

IntaNBerliaN said...

sakit rahsia ek.. :-)

N.Aima K said...

get well soon dear

~didiey~ said...

take care ye cik misi:)

Mishter Izwän said...

syukur tak de pape ;)
msti sakit perempuan kan . :D

Chic Na said...

misi pun sakit eh? hihi.. sakit ape tu. mcm serius je. take care kuling. :)

Cik Nur said...

ni kes sakit org pompuan la ni.. nur byk kali gak ke klinik...

doktor asyik kata "Hanginnnnnnn.." jee..hihihihi

eimah siti said...

hope tak ada apa2 la yang mmbahayakan diri awk....cik siti balas kunjungan...=)

Nick Nashram said...

kalo misi sakit camne nak jaga pesakit ne..huhu.xpa,setiap penyakit ade ubat kecuali mati.

Cendol said...

cik misi!!!cpt la ckp!sakit ape??ape??
huuuuuu !!

lelamaisara said...

len kali jgn Tuuutttttt...hehehhe..
moga cepat sembuh...

Deqla manjew said...

bila cik misi sakit blog pun sakit la erk.. x berupdate nnti.. hihi...

Nyue said...

jaga kesihatan yea cik misi..eheheheh....

Edy Fee said...

sakit ape..jaga la kesihatan..bgtau la org terdekat..jgn berahsia sgt

9n0L4 said...

senggugut teruk ehhhhh. akak pun. huhu.

dyabunga said...

ni mesti jenis takut makan ubatkan?hahaha

Cik Aini said...

haish,
takut ubat lah ni cik misi..cemana lah cik misi leh takut ubat tgk kj dah sinonim sgt dah ngat ubat.hahaha

apa pun take ye masha..get well soon :)

Masha Meisters said...

alorhhh...bukan sakit pomphan ler....hihi

Masz Sidek said...

semoga cepat sembuh...

Lyaa Suriany said...

jaga diri
nk nak dkt raya ni

DekNie said...

deknie pon tgh selsema ni... serba tak kene dah kat opis ni.. dah la dlm ekon.. sejuk... ayik achooo achooo jah..huhu

Karukord Jagau's said...

Sakit apa? Dh baik blom...?

wan nurul hezrina said...

Jgn Mls mkn ubat.keje bg org sakit mkn ubt..tp dia tkot ubt..take care

Rohani Hashim said...

cikmisi kuat bekerja nih...take care ye cik misi

Kesuma Angsana said...

KA doakan moga cepat sembuh & thks dear for the bloglist yek, really appreciate that!

Deq's Qienz said...

lorrr tak sihat kew..maaf terlepas n3 nih..skg dahh oke kew?? cepat² sembuh k nt xbley rayerrrr,,hikhik

Yana Libra said...

moga semuanya baik2 aje ye masha :)

Miss BaNu said...

semoga cepat sembuh yer..

Aine Ainun said...

=dah sembuh ke belum ni cik Misi??
semoga sihat2 tau...

jaga diri, tak lama klagi nak raya nih=)))

9n0L4 said...

abis tu? saket ape sayang?? ;)

Arham Md Ali said...

Mak aih cyst, fibroid, prolapse - bahasa medikal semua ni. Tapi memang ikut pemerhatian orang bidang medikal ni tak suka makan ubat.

amir aizat said...

jage kesihatan :)