Wednesday, 30 May 2012

^^Holiday to Kelantan memg best whO_o^^

 
 
whoO_o
^_^ o_O ^_^
what's up U'alls
 
Lame dah tak update entry,arini nak update cerita Masha bercuti dengan family ke
Negeri Pantai Timur 'Kelantan' (1st time sampai) baru-baru ni pada 25-27 Mei.
tujuan utama ke sana sebenarnya nak hantar pengantin yang merupakan
abang saudara Masha,
dah alang2 ke kita ENJOY!!!
 
haa..ni dye pengantin kite,yang baju putih tau..
yang pink tu solo lagi tapi dah ada cop mohor..hehe
 
Masha teruja sangat dengan suasana kenduri / jemputan kahwin kat sana
walaupun tak ramai jemputan macam kat johor tapi tetap seronok.
sebelum ni dengar orang bercerita,orang Kelantan masak manis,tapi dah rase masakannye memang TERBAIK!!!
daging masak kari dyeorang memg sedap! TIPTOP gitu..
sbb mereka menggunakan daging fresh yang baru disebelih lewat pagi sebelum tetamu datang.
mereka juga ada menghidangkan ulam daun kerteh yang dimakan sekali dengan budu.
rasanye cam pedas-pedas ckit dan kelat..budu Masha xmakan..hihi
halwa pisang pulak mereka hidangkan macam manisan lepas makan la..
nama pun manisan..yang ini memg manis..tapi not bad la...
 
 
pelik je dengar nama daun ni..sbnarnye pucuk daun gajus je..hihi
 
 
halwa pisang..manis ++ hihi
 
malam esoknya pulak Masha g ke Wakaf Che Yeh.
memang meriah sangat kat sini,macam2 barangan yang dijual..
dapatlah Masha belikan sikit buahtangan untuk kawan2..hehe
paling best tengok seorang abang ni menyediakan Somtam..
resepi dye macam rumit je..tapi rasanya ok la..boleh tahan..hehe
 

haa..Abg ni sporting je..
berpeluh2 dye siapkan somtam Masha siap menumbuk2 lagi..
memg unik!
 
puas shopping malam tu..sampai berhabis la kan..hihi
hari nak balik tu sempat jugak jalan2 ke terengganu..
pergi ke Masjid Kristal.
teruja sangat tengok Masjid ni.
kat sini la ada macam2 replika masjid dari serata dunia.
tapi Masha xsempat masuk sebab dah lewat.ticket nak masuk
kalau xsilap Masha Rm15.
 
 
Masjid kristal
 
fuhh~ kenangan dapat jenjalan kat sini..orang kelantan memg best ok!
kita silap kalau menilai tanpa mengenali..kan???
ni cuti2 Malaysia Masha..huhu
bagaimana dengan cuti u"alls?
 
 
 
^^selamat bercuti daripada Masha and family^^


Nota kaki cagu : kalau ada sebarang kesilapan dalam pentakrifan Masha harap maaf ye.
                          silalah perbetulkan ^_^

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

40 comments:

dyabunga said...

dya cuti dirumah je..haha..

Si Matatajam said...

Bestnya bleh g Klate. M dah lama tingin nk p, Tp x sampai2 gak. Hu hu..

@ deqla manjew said...

wahh..ada cop mohor eh? cop kat dahi ada x?? hihihi

Dieyna said...

bestnya pi ber cuti.. akak lepak rumah mak je

izan mama mia said...

bestnyer g tgk org kawen yer.....wah...........dh ada cop mohor.....bila lg tu.................tak lama lg ler tu...

Masz Sidek said...

seronok nye dpt bercuti.... :)

ieedaz @ mama_isha said...

somtam? sedap eh..tak pernah rase la..hehe

lelamaisara said...

heeee..dah ada cop mohor ke?? tak nampak pon..hahahha

Chic Na said...

seronoknya berkenduri & shoping2. cop sirim ada tak? hehehe..

Yana Libra said...

seronoknye dapat jenjalan ke pantai timur~~ hehe :)

Yana Libra said...

lupa nak tanye...somtam tu camne ye??

ciksengeh :D said...

pergi ganu tak pegi pasar payang ?

Masha Meisters said...

xpe..cuti jimat 2..hehe

Masha Meisters said...

Masha pun 1st time sampai...huhu...

Masha Meisters said...

haha...kat dahi cop laen la...kihkih

Masha Meisters said...

Masha susah nak dapat cuti keje..sesekali bercuti 2 yang berjalan jauh ckit..hee

Masha Meisters said...

hihi..insyaallah kalau ada rezeki,ada jodohnye..hehe

Masha Meisters said...

hehe..

Masha Meisters said...

sedapp..cubala rasa..hehe

Masha Meisters said...

cop mohor xleh tunjuk..kikhihkih

Masha Meisters said...

cop sirim lepas comfirm baru ada...haha

Masha Meisters said...

somtam 2 mcm2 rencahnye..ada gula,lada cili ckit,kacang..bahan utama dye betik muda yang di sagat panjang2...

Masha Meisters said...

xsempatlah ciksengeh...hhuhu

Yumida said...

sweetnya gegirl bj purple tu....somtam tu apa? makanan erk? x pnh lg merasa mknn ni

~Sweet Honesty~ said...

wahh...best jalan2 yea...

~Sweet Honesty~ said...

sory dear...baru perasan blog masya xda dlm list..patutla mcm kekurangan sajork.. soryy muah muahhh..(^_^)

Yana Libra said...

masam eh??

Boni JLL3 said...

ala!! baru nak ayat. da ada pulak cop mohor.haha

Arina Shamsul said...

WAH..bestnya dia gi cuti2..akk tak pernak sampai kelantan lagi dik..:)

Miss BaNu said...

wah bestnyer gi bercti...nk gi gak..huhu

jaakechik said...

selamat dtg ke kelantan1 negeri jaa. tu . nape x cakap nak datang bleh bwk jenjalan...hehe...

SaddLone said...

aku penah rasa pucuk daun gajus tu, cam pelik kan rasa dia..macam pahit2 kelat..kehkeh

cayalah, cuti sakan!

Karukord Jagau's said...

x penah pegi lagi kelantan...bila laa agaknya dpt kesana...

ejulz said...

waaaa.. seronok.. hehe

nasir hamzah said...

teringin benor rasanya nak pi kelantan.. tapi apakan daya.. walaupun dh 4kali ke terengganu..sadis..huhu

Misya Mialen said...

smbil menyelam minum air;) bestnya jalan2 cari makan pastu shopping;). sy cuti balik kg;) insyallah, nnt sy update cerita.;)
btw, blog marsha dah masuk dlm list. sori lmbt sikit update;)

Cik Aini Lavender's said...

dah nmpk dah cop mohor tu kat dahi.hehehehe

eh yg sebelah dgn masjid kristal masya g x?ada masjid kecil2 n cntik2 kan =p

are_lin@yu said...

wahh beznya jln2..ayu pernah sampai kelantan kt rantau panjang ja..hehe

9n0L4 said...

hoho. gi tranung, senyap senyap ehhhhh. ;)

cendol said...

best nyee..lame tak pegi wakaf che yeh..aisshhh kalo pegi kelantan tak shopping sakan mmg tak sah ! haha niceee entry