Friday, 5 July 2013

KL haterszzzzzzzzZZZ!



aHaHaHa
HeeeeHokkkk
('',)v
nampak je title cik misi mesti ramai orng KL yang rase nak pelempang,nak tempeleng,nak bagi punch,nak cobit2 cik misi hek?
kan? kan? kan?
korang jgn nak tipu la beb!
well,jgn ler marah2 sangat...ini sekadar perkongsian semata2 takdek kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia
Ehmm,Ehmm
Bukan ape, cik misi memg tak serasi bebenor dengan yang namenyer KL ni
I'm sorry~
just straight to the point je la hek
yanggggggg


PERTAMA
Traffic Light


semasa cik misi study kat KL haritu,cik misi menyewa kat Taman Jaya sebelah HUKM tuuu
nak kata pi makan kat Sri permaisuri tu dokat jo
akan tetapi TRAFFIC LIGHT komer banyak sangat!
dari 15 min boleh jadi 30min nak sampai sane...perot ni dah lapo macam nak pecah tau tak?
kaki pun mau nak cramp ajo,al maklumlah cik misi pakai manual car
HuHu
kesian tak???


KEDUA
Etika Pengguna Jalan Raya


nampak tak ape yang pemandu tu buat?
haishhhhh
berderau jantung aku hokey!
tengokla flat cik misi flat 'J'...memg lembap sikitla nak drive kat KL
mata dok terpacak tengok signboard ajeee...
HaHa
actually,macam nak keluar kerata dan bagi kick je kat mamat tu
(tapi kena buat muka ganazzzz la)
tak sesuaiiiii kan?
kaesin tak???


KETIGA
Simpang Siur


ni pon buat aku lemah gemalai
rase huru hara pun ado jugak! dengan yang melintas jalan,dengan kereta sebelah dok himpit2, dengan orang belakang dok ponponponnnnnn
cik misi pernah sesat sampai berjam2 carik tempat dan akhirnya mengambil keputusan tok balik rumah je
HaHaHa
nak balik rumah semula pun sesat gak!
KahKahKah
yang paling lawaknye, jalan pi KL nak carik hotel Maya ada function kat sana
member kata nampak KLCC dah dekat la tu...
alih2 aku pi masuk parking KLCC
tak pasal2 bayar parking ticket 4 hengget!
kesian tak???


KEEMPAT
Kesesakan Lalulintas


yang ni memg tak dapat nak dinafikan
malas nak ngoyak
HaHa


Moral Of The Story
> jangan nak pi makan semasa perut dah lapar sangat, pi makan sebelum rasa lapar hokey!
> dah tahu bawak kereta lembap, sila pandu ke sebelah kiri! HeHe
> tangok signboard betul2...yang pi masuk parking tu sape suruh! padan muke ko!
> "rancang perjalanan untuk elakkan kesesakan", kata abah kepada anaknya.



The Notes! jangan mara ha org KL...peace yo!!!


Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

31 comments:

jaakechik said...

jaa pun bila gi KL hari tu rasa geram jugak sbb jln jammed gila. yg simpang siur tu satu hal dah.... bila dah sesat sikit. terus jadi sesat byk sbb xleh nk u- turn...huuuu!

Deqla Manjew said...

dah nama pun kl.. bandar besar kot.. mmg la gitu..ramai dah yg mampu beli keta skng.. sebuah family setiap adik beradik ada keta.. mana tak sesak jalan dah sorg2 bawak keta..kohkohkoh... deqla x mrh pun..sbb deqla ni nama je org kl tp jalan kl pun byk yg x reti.. hahahaha..

lelamaisara said...

tapi awak hebat la..walaupun masih lesen p awak dah drive sampai KL...saya walaupon lesen dah tak p tapi drive area yong peng je..kih kih kih.....malu i...hahhaa

Rosmiza Ali said...

Assalamualaikum..
Salam kenal dari Mieza..
Datang singgah & follow sini dari Mini Segmen Deqla.. Sebenarnya dah lama pun follow sini.. Hehehehe..

Kalau nak duk KL ni memang kena kuat dari segi mental & emosi.. Kekekeek.. That's y la Mieza pindah Ipoh.. Kekekeke..

Aine Ainun said...

lamanyaaaaaaaaa saya tak singgah sini..
cik misi update pun saya tak perasan, aritu cik misi sibuk kan lama x update..
pasni aktif selalu tau..=)

are_lin@yu said...

hehe sbb tu ayu pn jrg msuk kl.malas nk hadap smua ni..kna nek public transport okla..huhu

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

gambar yg kdua tu blh plk mamat tu wat cmtu..sempat lg dia ye..huhu..

Cik Nur™ said...

KL dan jammed mmg xdapat dipisahkan..

Karukord jagau said...

rancang perjalanan anda sekurang2nya 3bln lebih awal.....kehkehkeh

Yana Libra said...

haha..sy pun xlepas nak drive g kl..pernah sekali try..tak tahanlah..asyik kena marah je, maklumlah saya plat J jugak...huhu~ :p

man said...

kena plh waktunya..hehe

adrianna syaz said...

Sbb slalu jem..sya tak g kl.huhu..klu ada hal,nek bas je la..smbil bwk bwkal roti dgn air..kut2 lapar..hehe..

Sya folo marsha kembali..kita kawan2 eh :D

ros_reeza said...

Salam perkenalan.. Ros follow sini dari segmen Deqla.. #292.
kalau kat kl memang kena terror menyelit.. hahhaa. kalau tal pandai menyelit alamatnya tak keluar2 simpang la... pastu kereta belakang pulak bengang asyik hon je kejanya :-)
pengalaman 3 tahun dok kl.. Ros tak pandai drive. kawan je yg bawak.. Now dah pindah jb. lebih kurang je dari segi jammed.... :-)

Ibu Lala said...

Kl mmg sokmo camtu

Rohani Hashim said...

uishhh gerammnya tgk gmbr tu. kurang hasammmmm....

NaZiRaH @ Ezyra said...

balas kunjungan sambil follow balik..;-)

ejulz said...

gambar ke 2 tu betul ker?

LeenNajib said...

kl mmg ! mmg stress. lgkn nk cpt kn. huhuhu. dr segmen yg sme ;)

Nurzakiah Hanum said...

Assalamualaikum
anum singgah sini dan follow back
salam perkenalan

eMMe said...

Salam cik Misi,

Hepi Belated Bufday.. Akak ade perasan kat blog Masha ade tulis...

Salam Kenal...
akak folo yea!

Nisah Idham said...

Salam Ukhwah..
maaf ye akak lambat dtg umah awk ni..
akak dtg dr segmen Deqla :)

kL -- jarang akak ke sana, takut nnti akak jadi gorillaaa aummmmmm .. :p

Kesuma Angsana said...

hehehe bagi KA alah bisa tegal dek biasa dah

izan mama mia said...

hai masha,

ehe,,,kalau takut berumah tepi highway,jgn masuk jalan KL, hiihihih

Nurfaezah Abdullah said...

hahaha i like this entry :D tinggal di tengah cosmopolitan city ne x best due to some factors hehe.

fae follower #298 from segmen deqla http://norumara.blogspot.com/2013/07/senarai-peserta-mini-segmen.html

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

Cik Aini said...

adoiii
x menahan mamat tu bengang kot.next time ko turun g cucuk je mamat tu..bgtau dia ko org baru kat situ.hehehe

HASRINA said...

penang driver pun tidak kurang biadapnya sighh sighh sighh

9n0L4 said...

hahaha. nnt lame lame jd bese la tu. :)

Chic Na said...

ohh kena byk2 sabar kalo nk jadi warga kl.. kikiki.. tp bengang jgk la tengok pict no 2 tu..

kayyana said...

KL mmg cmtu.. yana kalau keje kt KL confirm stress giler..nasib baik le keje kat putrajaya ni haha.. hehehe.. kalau g kl mmg laki den yang bawa kete.. den dok jadi mem je..heheh

Masya said...

masa raya kl x jem hahahaha.. semua org blk kg..

Si Matatajam said...

Akak pun mmg benci sesangat ngan traffic jam kat KL... Samseng kampung dusun betoi la mamat tu..Hampeh tul!