Saturday, 21 September 2013

Frust cinta..Then?



hyep!
yeoul'ss
^^,

Actually, bukan cik masha yang frust hokey! 
HekHek
so,siapa yang tak pernah frust?
hangkat tiak mucuk!
HaHa
teringat kat best friend mase student dolu then satu person ni dan bnyak kat news.
my fren tu kalau cintan cintun semua dye sanggup buat...kadang2 kesian,tapi marah
 juga sebab dye sendiri tak dapat kawal perasaan
dah la hari2 dok hadap dye
mau tak jadi masalah bagi kita
orng yang frust tertonggeng2 akan melakukan perkara2 di luar jangkaan
SEPERTI,




tak makan berhari2 walaupun perut boikot sakit mintak diisi,
 walhal otak dok pikir menu2 power! gulpppp


kalau dah tak reti nak jaga kesihatan, opcos la ko jatuh sakit bertimpa2
daripada tak kronik jadi berkronik2
haaaaa...mintak penyakit sangat kan! ishh..ishh..ishh



kerja? mood swing...kerja pun jahanam la...main hentam keromo je
nahhhh...kan dah kena marah...elak kena fired!



dah mula tensionnn berkoyan2
telan pil sampai mabok! rosakkan hati sendiri
ish...kesian kat hati


paling dahsyat!
sampai nak terjun bangunan..nak gantung diri
nauzuibillah


for sure! cik Masha pun pernah frust jugak
kita  manusia biasa, tapi Masha guna system

 DIVERSIONAL THERAPY / TERAPI PERALIHAN



menangis untuk 1 hari je
rugi pulak rasenyer nak menangis lama2..buat sakit kepala..buat tambah migrain
HeHe
lepas tu baik tidur je!



ajak kengkawan pi karaoke...split out emosi melalui suara merdu korang
jerit je sampai pecah mic tu...dyeorng takkan mintak ganti rugi kot
HaHa



banyak duit sikit.. g shopping!
HeHe
tak pun g tengok movie dengan kengkawan
Chill~


selebihnye serahkan je pada Allah!
“Maha Suci Tuhan Yang telah menciptakan makhluk-makhluk semuanya berpasangan, samada dari yang ditumbuhkan oleh bumi atau dari diri mereka ataupun dari apa yang mereka tidak mengetahuinya.” Surah Yaa Sin : Ayat 36 
“Barangsiapa memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah, membenci kerana Allah, dan menikah kerana Allah, maka sempurnalah imannya.” (HR. Abu Dawud)



The Notes! rilex brader..brader rilex...

Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

24 comments:

Izzah Azizah said...

putus cinta memang normal lah kan..ke tak ? ihihihihi..tapi sesorang tu kena bijak mengawal emosi yang penting ada iman :)

Chic Na said...

pernah frust tp takat menangis jelah.. muehehe.. takde lg buat yg pelik2.. tak sanggup den..

Cik Nur™ said...

bab karaoke tu best,..leh melalak kuat2..mmg lega..hahah

Nick Nashram said...

hehe..saya kalo frust or stress, amik kunci keta pastu kuar lepak..kdg2 tgk movie.kalo x jln2 kt shopping mall je la.

Vee said...

frust tu sebenarnya pengalaman berharga utk cinta baru yg lbh mantap ...

Deqla Manjew said...

penah gak frust dulu.. tp rutin harian mcm biasa je.. mkn mcm biasa byk gak..haha..buat apa bodohkan diri , tp dia berseronok ngan betina lain..kan kan.. huhu..

lelamaisara said...

jom p karok masha..hehehehe...dulu aku frust bercinta idok la sampai menangis berhari2....buang air mata je kot...

Myra Jay said...

MJ dulu ada gak frust2 ni smua, tp zaman tu dah berakhir..hehee


p/s: MJ grad untuk Degree je (study Jarak Jauh selama 4 thn)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Masha..

hihi..teringat mase frust zaman cinta monyet dulu..
klakar pun ade.. :p

kwn2 cma bwk g mkn & karoks bg hilangkan frust tu..thanks kat kwn2 :)

Yumida Huda said...

menangis tu mmg biasa la kan bila kita frust masha
part mkn tu..yumida x frust pun mkn byk gak ni..cemana tu? hihihi
setia yg berlaku pasti ada hikmahnya, Dia ingin memberikan kita yg terbaik suatu masa nnti

nanieybarnieylurviey said...

Ramai yg merosakkan diri kerana cinta....

Zul Fattah said...

for me.. i prefer go out khuruj in path of Allah n read quran.. that will recure my heart..

Cik Aini said...

kekekekeke
biasalah dah tgh frust kan..mesti ala2 meroyan skit,muka pun dah serabai la time tu.hahahaa
rs dunia kosong gitu.ececece

**kalo Ai dok dkt dgn cik misi kan,dah lama Ai pinjam jarum nk cucuk bontot pakwe2 lama Ai dulu..jahat sgt.muahahaha

izan mama mia said...

awwwwhhh..terjon bangunan...mati katak je..heran..kan masha,,org yg terjun tapi bila dah jatuh mati..dipanggil katak...kesian

ros_reeza said...

jangan ikut sangat perasaan tu.. be positive :)

LYAfrina said...

cinta pada Allah pasti x kecewa ;-)

tp hakikat manusia.. mmg inginkan pasangan utk bkasih syg... cari la org y syg kt melebihi kita... syg kt seadanya,..

putus cinta... mmg myakitkan, cuma kt kna BIJAK utk hadapinya... krn itulah hakikat khidupan..

jaakechik said...

jaa dulu jenis mcm ni kalo time frust terus off phone.... hahaha... tp kejap jer la 2-3 jam on balik. wakaka.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xkosa i frust cinta nk buat sumer2 tu..better cr lain g bagus hahahaha

Cinta Misteri said...

hahaha...CiM tk pernah frust dlm bercinta sbb dulu masa sekolah tak layan cinta berok makyehhh...

kawin pown kena paksa, so terpaksa tinggalkan bf yg kengkononnya bakal pasangan hidup waktu tu. jd, CiM laaa yg frust nonggeng kan dia sdg CiM syok2 kawin lain. hahaha....

Si Matatajam said...

Jgn dilayan sangat frust tu...buat rosak diri je kan Masha

wan nurul hezrina abd halim said...

terasa gak dulu masa frust..tapi tak semestina tak leh carik pengganti.n kadang pengganti lebih baik dr yang lama..

are_lin@yu said...

ada jgk pnh alami..tp alhamdulillah syukur nsb pts ngn dia tu/hehe

dya bunga said...

Hmmm.. Dya yg pelik2 tu. Hahaha. Xmkn seminggu je pastu mkn xhnti2.. Hahaha.

Yana Libra said...

tak pernah lagi frust betul..paling lama frust 2 minggu, agak sepi gak lah rasa..1, 2 hari pertama je la yg hidup jadi kelam kabut sikit..

tapi, last2 kawen gak dgn dia..huhu~~~ :p