Friday, 9 August 2013

Tragedi malam raya


asal nama tragedi je jangan korang ingat
kebaboommm mercun hokey!
Masha tak main mercun2 ni
HaHa
zaman itu telah lama GOOD BYE!
i dah bertaubat!
kwang kwng kwang

kalau dah nama di kala malam raya,
semua dok buzy siapkan bendealah yang tak siap
tengah buzy2 si bungsu adik masha sibuk nak juga buat biskut cornflakes dye
layankannnn~

siap semua Masha gaul,bagi la dye isi dalam paper cup tu
ajar la kat dye mcne nak bagi comel,cantik sikit kan
layankannnn~

dah siap!
next,ajar la dye bakar dalam oven pulak
dah sepuluh kali mention bakar 5min je dik
layankannnnn~

selang beberapa minit kemudian (tak ingat berapa minit)

Adik : kakkkkkk.....
Masha : ape???? kejapla! aku banyak keje ni...Hish!
Adik : kak asal oven ko ni berasap ( suara ketaq )

lari berdesup la cik Masha terus pi bukak oven tu..memg berasap
aku pun berasap!
HaHa
semuanyer hangus terbakar! dah mcm lagu Ziana Zain

sekali aku tengok min kat oven tu ada lagi balance 25 min
maknanyer?
RENTUNG!

haaaaaa...kecut berut muka dye tengaok aku berang..pot pet pot pet
hambik kau!
yang mak dgn adik Masha dah terbahak2 kat dapur
memg lawak! tapoi marah punya pasal aku dok bebel gak!
kesian adik aku


The Notes : counting the end of August...time is running!


Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

23 comments:

lelamaisara said...

Kire ade kire2 bapa hari lagi..hehehe...
Eh habis le tak pat makan kuih confleks...

nuyui a.k.a miss YUI said...

huhu..tragedi sggh ni..

HeNRieTTa JoSe said...

Ekeke...ntah brp minit la disetkan tu...hehehe...marah tandanya sayang...

Psss...counting the days?apa event special tu....

nanieybarnieylurviey said...

Ish2.. Rentung abis.. Selamat hari raya :)

Adhie Sunan Saifuddin said...

salam aidilfitri...membalas kunjungan done follow... :)

nor azman said...

sian adik aok itu..hehhehee

LeenNajib said...

slmt ari raya gk dear ! <3

Mat Som said...

Kuih yg hangit terbakar tu sedap juga dimakan setelah dikikis-kikis dgn pisau

Selamat hari raya yang ke 6 MASHA

Cik Nur™ said...

5 minit jadi 25 minit...
mmg hangus terbakar la..hehehe

ada nyanyi lagu ziana zain tak time tu..?
hahahah

Deqla Manjew said...

kohkohkohkoh...biskut raya hangus terbakar namanya ni.. layankannnnn... hakhak... ;p

ejulz said...

hahaha.. suruh adik mkn yg rentung.. hehe

Ibu Lala said...

Kah kah kah. Boleh wat kenangan tu

dear xila said...

tape. cuba lagi! hehehehe
slmt ari raye!

9n0L4 said...

hahaha. mkn kuih raye rentung ke tahun ni masha oi.

izan mama mia said...

awat jd lagu tuuu masha
nasib baik xder apa2
cian dah rentung

LYAfrina said...

hihi... biasalah budak baru belajar tu..

Deqla Manjew said...

pin pin pinnn... tumpang lalu!
terima kasih utk kad raya yg masha bagi tu yeee.. jgn lupa baca entri...hihi..

Che Rosliza Che Mat said...

kikiki...kesian adik masya....

Chic Na said...

hahaha.. bole pulak meletup ye.. over heat ke? kehkehkeh.. takpe.. adik baru nak belajar tu. kuikuikui..

Salam Aidilfitri kuling. maaf zahir batin. ;)

are_lin@yu said...

pot pet pot pet cik misi ni.hihi

Cendol said...

haha kessiaaannn biskutt tu :(

intanfirdaus247 said...

hahah...budak baru belajar..kalau habis 25 minit lagi camner la gayanya kan..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

masha kuih baru tu kuih raya rentung namanya kahkahkah