Tuesday, 5 November 2013

mini bread pizza home made ^___^



erk!!!!!
dah lama la titew tak datang tenok belog titew
HiHi
soory cik belog 
cik misi sibuk ahhhh
HeHe

sososoryyy lama tak BW
nanti titew bawak sedara kitew pi jenjalan BW eh
HeHe

Photo

nampak delicious kan!
Yup...memey pon
cer u'olls try test pastinya menjilat jari tau
hari tu cik Masha terjumpa resipi ni kat my resipi
balik try la buat sbb mudah je..mcm speaking ABC!
ahahaha
jom, balik try!

bahan-bahannya

roti keping
sos cili
mozarella cheese
lada benggala - kita potong2 dadu
sausage - potong kecil2 kepingan bulat
mayonis ( kalau tak nak pun xpe )

cara-cara

- sapukan sos cili pada permukaan roti
- calitkan sikit2 mayonis tu kalau suka
- taburkan lada benggala dan susun sausage atas roti
- susun mozarella cheese bnyak2
- bakar lebih kurang 15 min atau sampai cheese mencair

selamat mencuba!

sebelum terlupa masha nak mengucapkan 

SALAM MA'AL HIJRAH
kepada semua yang beragama islam
semoga kita sama2 menghijrahkan diri ke arah yang lebih diredhai Allah

sesungguhnya, ISLAM itu INDAH



the Notes! hehe...manyaknye mau bayar BW...hiohio


Syok tak Entry Masha? Commentla..peace ok!

33 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

sedapnya...

Cik Nur™ said...

wah...mmg nampak shedaplah cik misi.. :)

nanti boleh cuba.. :)

salam maal hijrah juga buat cik misi.. :)

Izzah Azizah said...

senang nyer ! tapi masha just pakai roti biasa tu ke ? gardenia ?

Kaseh Wee said...

mudah jer . thanks . boleh cuba ...

Shima Salleh said...

hemmmmm best ni. Mudah sgt nak buatnya

Chic Na said...

alaaa.. malas la nak cuba.. nanti dtg blog kita bawak sekali ye kuling.. hahah..

Deqla Manjew said...

sejak bila rajin buat sendiri ni masha.. bkn ker ko suka tunjuk2 je ker pas tu ngap.. hikhik.. btw, thnks sharing da resepi.. salam maal hijrah.. ;)

LYAfrina said...

ermm..dap r..dap r.. dap r.....
keju y melimpah tu..aummmm

Cik Aini said...

wahhhh
x dinafikan..meme mabelessss lah cik misi..terliurrr tau..nak try buat kat kg lah nti..for sure ada org tolong abiskan kalo x sedap.hahahaaa

N.Aima K said...

nyumnyum sedapnyewww

Solehah Shamsuddin said...

wah mcm sedap je. mudah je resipinya :)

izan mama mia said...

wah terernya masak

izan mama mia said...

wah hebatnya

Yumida Huda said...

titew tatang ni
titew windu masha..

sedapnye roti tu...yummeh!
nak try jugak la..jangan jeles masha

Kesuma Angsana said...

sedap tu .. n3 tq for u http://www.kesumaangsana.blogspot.com/2013/11/oh-my-english-bila-ka-berpuisi-inggeris.html

wantie said...

kalau benda baik, benda sedap apa salahnya eden torai.

Mrs Velentine said...

sedapnya masha

jaakechik said...

pizza home made sedapppp tuuu....

LYAfrina said...

singgah sini

Kesuma Angsana said...

Singgah jgk ari ni sambil clik2!

Karukord jagau said...

haiiii mashaa :)

Pykaa Pdott said...

Macam sedap je , mcm nak try bt je . Hehe

are_lin@yu said...

sedapnya..cik misi nk sikit!hehe

Cinta Misteri said...

feeling2 italy gituewwww

intanfirdaus247 said...

salam masha....roti ke n...ke pizza? apapun nampak sedap ni..masha sihat? kak intan sihat..Alhamdulillah

mama3heroo said...

salam masya..sedapnye..rasa cm nak buat je nanti...tq share resepinye..
done follower yg ke 317

Si Matatajam said...

Memang sedap..akak pun selalu buat pizza ni....

~cik atin~ said...

wah. sedapnye. kene cube nih. tengkiu resepi :)

tenku butang said...

hehehe.. titew datang singgah sini.. apa yang sedap dalam gambo tu..? nyum3.. bak mai sikittt

Solehah Shamsuddin said...

Solehah bw sini ye :)

Chic Na said...

dah terliur ni kuling.. blum breakfast lagi ni.. huhuhu.. nak kena buat lah..

Yana Libra said...

nampak sedap je~~

Khairun Solehah said...

memang rajin sebenarnya nak buat . hahah